Skepparens lilla handbok
– En praktisk handbok för sittbrunnen
   
 
Författare:Donat Hans
Titel:Skepparens lilla handbok – En praktisk handbok för sittbrunnen
Utgivningsår:2007
Omfång:248 sid.
Förlag:Nautiska förlaget
ISBN:9789189564299
Ämnesord:Sjöfart

SLUT på förlag
Skepparens lilla handbok innehåller det mesta en sjöman behöver veta. Boken är fylld av kortfattad information – en perfekt referensbok för rorsman, gasten, gästen eller för den som studerar till förarintyg.

I Skepparens lilla handbok finns viktig information om väjningsregler, ljudsignaler, säkerhet, navigation, kommunikation, väder, sjömärken och fyrar. Motorproblem, el och elektronik m.m. behandlas också. Färg- och bokstavskod på sidorna och ordlista underlättar om man snabbt behöver slå upp information. Boken innehåller dessutom ett antal värdefulla tabeller som till exempel vädersymboler och konverteringstabeller mellan meter per sekund, beaufort och knop. Skepparens lilla handbok har ett stort antal förklarande illustrationer i färg. Den är inbunden med mjuka, plastöverdragna pärmar och är vattentålig.

Hans Donat arbetar som frilansjournalist i Hamburg sedan 40 år. Han är maskingenjör och etablerad faktaboksförfattare med mer än 25 böcker bakom sig. Hans Donats specialområde är sjömanskap och marina motorer.
 
  © 2017 Jure AB