Nautisk uppslagsbok
– Facktermer för sjöfolk
   
 
Författare:Hult Bengt O.
Titel:Nautisk uppslagsbok – Facktermer för sjöfolk
Upplaga:3 uppl.
Utgivningsår:2006
Omfång:252 sid.
Förlag:Nautiska förlaget
ISBN:9189564251
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Sjöfart , Lexikon ordböcker och språkvetenskap

SLUT på förlag
Utökad utgåva med 500 nya ord!
Nautisk uppslagsbok har cirka 3000 uppslagsord och ett stort antal korshänvisningar som ger mer övergripande sammanhang. Den vänder sig till alla som är intresserade av sjön, med tonvikt på fritidsskeppare och kappseglare.

Båtens delar, olika slags utrustning, de viktigaste sjövägsreglerna, utprickning, väder, fyrar, biografiska uppgifter och mycket annat behandlas utförligt. En mängd illustrationer förtydligar uppslagsorden. Den som undrar om gamla begrepp och benämningar finner också svar på sina frågor och likaså den som vill veta mera om elektronik, moderna segel och syntetiskt tågvirke av olika slag. De olympiska segelbåtarna och ett urval andra klasser beskrivs, liksom de viktigaste begreppen vid kappsegling.

Lite sjöhistoria, särskilt sådan som inte är lätt åtkomlig på annat håll, finns också med. Dessutom ingår tabeller över vindhastigheter samt internationella kappseglingsbåtars nationalitetsbeteckningar.

Denna tredje, inbundna upplaga är både aktualiserad och utökad. Nautisk uppslagsbok är en naturlig del av skeppsbiblioteket, både för faktainhämtande och varför inte frågesport ombord. Lär dig mer om den nautiska världen, till exempel:

• vad betyder shanghaja?
• vem var Jac M. Iversen?
• vem eller vad är en Blue Peter?
• vilka är skillnaderna mellan en ketch och en yawl?

Bengt O Hult har tidigare skrivit fyra böcker inom sjösport och kappsegling och är landets mest anlitade översättare av nautisk litteratur. Utöver detta är han verksam som domare i världs- och Europamästerskap i kappsegling. Bengt O Hult utbildar också seglare och blivande domare i kappseglingsregler.


Sagt om Nautisk uppslagsbok:
”Bengt O Hults bok fyller verkligen ett behov … ett nöje att botanisera i den. En naturlig present till en båtintresserad person.”
Seglarbladet GKSS

”Det är så skönt att känna sig duktig! Det gör man om man flitigt använt Nautisk Uppslagsbok.”
Nya Vaxholms Tidning
 
  © 2017 Jure AB