Ta, rodret kvinna!
– Inspiration och fakta för kvinnliga sjöfarare
   
 
Författare:Lindenau Linda
Titel:Ta, rodret kvinna! – Inspiration och fakta för kvinnliga sjöfarare
Utgivningsår:2007
Omfång:205 sid.
Förlag:Nautiska förlaget
ISBN:9789189564404
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Sjöfart

Pris: 171 SEK exkl. moms
Boken som ger fakta, mod och inspiration till kvinnor som känner en längtan ut på vattnet – på egen köl.

Ta rodret, kvinna! är en inspirationsbok för alla kvinnor som själva vill styra sitt fartyg men inte riktigt vågat. Vilka är rädslorna och hur övervinner man dem? Kan man ta med barnen på långsegling? Vad behöver man kunna om säkerhet, navigation och båtmanövrering för att själv vara skeppare?

Boken är också skriven för männen; de har mycket att vinna på att kvinnan i familjen får utrymme att manövrera båten och meka.

Med underhållande berättelser om egna erfarenheter tar vår kvinnliga skeppare Linda med oss runt på båten och i olika hamnar. Öppet och vågat beskriver hon hur hon hanterat jobbiga situationer och de fördomar man kan möta.

I Ta rodret, kvinna! hittar vi kvinnliga förebilder till havs, både historiska hjältinnor och samtida skärgårdsseglare. Men också praktiska, grundläggande tips om båthantering.

Boken är rikligt illustrerad med teckningar och färgfoton.

Linda Lindenaus bakgrund innefattar doktorandstudier i konstvetenskap, verksamhet inom IT-branschen samt arbete med sociala frågor på ideella organisationer och på Socialstyrelsen. Med tonårsbarn och en väninna gav Linda sig av på en tretton månader lång segling. Som erfaren kvinnlig skeppare skriver hon nu artiklar i båttidningar och undervisar i navigation. Den här boken är ett resultat av hennes önskan att inspirera fler kvinnor att upptäcka tjusningen med båtar och hav.
 
  © 2017 Jure AB