Landsort - Skanör
– din guide till ostkustens öar, gäst- och naturhamnar
   
 
Författare:Söderbergh Christina , Granath Lars , Sannel Jesper
Titel:Landsort - Skanör – din guide till ostkustens öar, gäst- och naturhamnar
Upplaga:2 uppl.
Utgivningsår:2006
Omfång:405 sid.
Förlag:Nautiska förlaget
ISBN:9789189564278
Ämnesord:Sjöfart

SLUT på förlag
Landsort – Skanör är din guide till Ostkustens öar, gäst- och naturhamnar, tar vid där Arholma – Landsort med Gotland slutar och omfattar den 400 sjömil långa kuststräckan fram till Falsterbonäset, samt inkluderar Öland, Bornholm och Kristiansö. Nu i omarbetad utgåva med 25 nya naturhamnar och nytt kapitel om Bornholm!

Landsort – Skanör är upplagd på samma överskådliga sätt som boken Arholma – Landsort med Gotland och Skanör – Strömstad. I boken presenteras ett stort antal utvalda naturhamnar och gästhamnar. Guiden bjuder på en inspirerande resa längs kusten där orternas och öarnas historia och natur beskrivs. Här finns även information om sevärdheter, museer, affärer, krogar med mera.

Den guidande texten kombineras med detaljerad information om natur- och gästhamnar. Här presenterar Lars Granath cirka 180 naturhamnar på 140 nyritade sjökort i de navigeringsvänliga skalorna 1:3 000 till 1:10 000. Till varje kort finns en förklarande text som beskriver angöring och lämplighet vid olika väderförhållanden. Hela 102 gästhamnar utmed denna långa kuststräcka har flygfotograferats och presenteras med aktuell information om hamnarnas service etc.

Landsort – Skanör behandlar också ämnen som miljön, naturen och djurlivet längs Ostkusten och Skånes sydkust. Särskilda kapitel ägnas åt till exempel dykning, paddling, sjösäkerhet och fyrarnas historia.

Fotografen Malcolm Hanes många vackra flyg- och naturbilder berikar denna unika seglingsbeskrivning.

Boken är inbunden med mjuka flikförsedda pärmar som gör det extra lätt för läsaren att hålla boken uppslagen.

Ett måste för alla båtägare, men genom sitt breda innehåll är boken även intressant för dem som bor eller på annat sätt färdas utmed denna fantastiska kuststräcka. Den kan även fungera som en utmärkt presentbok.

Ur bokens innehåll:
• Detaljerad information om natur- och gästhamnar
• Flygfotografier och specialritade sjökort
• Natur och historia
• Sjöväder
• Sveriges fyrplatser

Catharina Söderberg, som har författat bokens huvudsakliga textinnehåll, är journalist och entusiastisk seglare. Catharina har tidigare bl.a. publicerat boken Till bords med Strindberg och Strindberg som trädgårdsmästare.

Lars Granath är biolog, naturgeograf, kartograf och landets ledande expert på sjökortsproduktion vid sidan av Sjöfartsverket. Han undervisar i kartografi vid flera universitet och högskolor. Lars företag Hydrographica producerar specialsjökort åt båtklubbar och myndigheter runt om i Sverige.

Sagt om Landsort – Skanör:
"Bibel för seglare … 'Landsort – Skanör' ger många goda råd åt dem som planerar seglatser längs svenska syd- och ostkusten. Även en landkrabba kan ha nytta av bokens information om gästhamnar, naturhamnar, sevärdheter och aktiviteter längs kusten."
Ystads Allehanda

"Så här ska en hamnbok för riktigt båtfolk se ut!"
Båtliv, Lars-Åke Redéen.

"Vi finner boken oumbärlig både vad gäller att hitta naturhamnar och att finna fakta om gästhamnar … Alla naturhamnar är minutiöst utmätta och verkar stämma perfekt … Hursomhelst anser vi detta vara den mest kompletta och bästa hamnboken."
KMK-nytt.

"Nautiska Förlaget har gjort det igen! De har producerat en välgjord och välbehövlig lots för båtfolket längs den svenska kusten! … Icke-sjöfarare med intresse för våra kusttrakter har likaså mycket att hämta här."
Bibliotekstjänst

"Det är ett gediget arbete som ligger bakom boken: mängder av fina flygfoton av gästhamnar, detaljrika sjökort över naturhamnar, information om djurlivet, naturen och miljön. /… / Det är inte bara båtfolket som kan ha stor glädje av guideboken. Är man intresserad av denna del av Sveriges kust finns det mycket att hämta."
Friluftsliv, Milo Dahlmann.
 
  © 2017 Jure AB