Skanör - Strömstad
– Din guide till Västkustens öar, gäst- och naturhamnar
   
 
Författare:Macfie Dougald , Granath Lars , Sannel Jesper , Lannek Joakim
Titel:Skanör - Strömstad – Din guide till Västkustens öar, gäst- och naturhamnar
Utgivningsår:2008
Omfång:423 sid.
Förlag:Nautiska förlaget
ISBN:9789189564534
Ämnesord:Sjöfart

SLUT på förlag
Nu kommer populära Skanör-Strömstad i en ny uppdaterad och utvidgad utgåva. Denna uppskattade, moderna hamnbeskrivning omfattar hela Sveriges västra kust, inklusive Öresund och de danska orterna Anholt, Läsö och Skagen. Här presenteras såväl naturhamnar som gästhamnar, orternas och öarnas historia, natur, sevärdheter, affärer, restauranger med mera.

Praktisk information blandas med lokal historia och tips på utflyktsmål. Lars Granath och Hydrographica svarar för presentationen av cirka 150 naturhamnar i de navigeringsvänliga skalorna 1:3000-1:10000. Skånes, Hallands och Bohusläns cirka 130 gästhamnar har flygfotograferats och presenteras med utförlig hamninformation, liksom de danska hamnarna ovan.
Förutom hamninformation tar Skanör-Strömstad även upp ämnen som havsmiljön i västerhavet, naturskydd, allemansrätten och sjöväder. Särskilda kapitel ägnas åt till exempel fyrplatser, fisket i Bohuslän, båtbyggeri, segelfartyg och segelsällskap.

Boken är rikt illustrerad med bilder och kartor och praktiskt inbunden med mjuka flikförsedda pärmar.
Skanör-Strömstad är mycket mer än en komplett hamnbok. Med sitt intressanta innehåll och fotografen Dan Ljungsviks fina flygbilder vänder sig boken inte enbart till båtfolket, den förnöjer även alla andra som färdas, bor eller vistas mellan Skanör och Strömstad.

Författare är Orustbon och journalisten Douglas Macfie som delar med sig av sin mångåriga erfarenhet av västkustens farvatten.

Lars Granath är biolog, naturgeograf, kartograf och landets ledande expert på sjökortsproduktion vid sidan av Sjöfartsverket. Han undervisar i kartografi vid flera universitet och högskolor. Lars företag Hydrographica producerar specialsjökort åt båtklubbar och myndigheter runt om i Sverige.

Jesper Sannel arbetar med sjökortsproduktion för Hydrographica. Han har samma bakgrund som Lars Granath och undervisade tidigare med honom vid Stockholms universitet. Jesper har sedan barnsben tillbringat somrarna i Stockholms skärgård i familjens Petterssonbåt.
 
  © 2017 Jure AB