I samma båt
– Familjeliv till sjöss
   
 
Författare:Hammarbäck Lena , Sundbaum Bengt
Titel:I samma båt – Familjeliv till sjöss
Utgivningsår:2008
Omfång:132 sid.
Förlag:Vindrosen
ISBN:9789197735506
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Sjöfart

Pris: 219 SEK exkl. moms
Sommar och båtsemester! Hela familjen packar in sig i det ganska trånga utrymme, som de flesta båtar utgör. Det kan påverka humöret och tära på relationerna, men det är också bland det allra härligaste familjen kan göra tillsammans.

Lena Hammarbäck och Bengt Sundbaum har seglat tillsammans i många år längs Sveriges kuster och över till Åland och Finland. Friheten till havs, egna små vikar och vacker natur lockade. Vart efter åren gick växte familjen med två söner och en dotter. Med ombord var även ett varierande antal husdjur.

Dessa semestrar krävde lite föräldrapsykologi, praktiska kunskaper, säkerhetstänkande och ett gott humör. Båtlivet förändrades och anpassades efter gastarnas åldrar och behov. Vissa somrar blev det kanske mer av öliv och bad än havets fria vidder. Genom barnens upptäckarglädje fick naturen en ny mening. De vuxna slog i böcker om djur och natur och byggde akvarier och barkbåtar tillsammans med barnen. Familjen lärde sig hantera konflikter och svetsades samman.

"I samma båt" ger mängder av idéer och inspiration för en lyckad båtsemester till föräldrar, mor och farföräldrar som drar till sjöss med barn i olika åldrar.
 
  © 2017 Jure AB