Över tre oceaner
– Med S/Y Jennifer över Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten 2010-2013
   
 
Författare:Hässler Lars
Titel:Över tre oceaner – Med S/Y Jennifer över Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten 2010-2013
Utgivningsår:2014
Omfång:288 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172235946
Produkttyp:Inbunden
Serie:Sjöfartens handböcker
Ämnesord:Sjöfart

Pris: 217 SEK exkl. moms
Lars Hässler gav sig sommaren 2010 ut på en jorden-runt-seglats med sin S/Y Jennifer som varade i tre och ett halvt år. Drygt ett decennium hade förflutit sedan han kom hem från sin första resa som varade i 10 år, 1988-98. Under mellantiden hade han hunnit med att segla sin Jennifer på alla Europas stora kanaler och floder samt besökt länderna runt Medelhavet och Svarta havet. Dessa seglatser har han skrivit om i böckerna "Yrke: Världsomseglare", "Medelhavet tur och retur", "Seglingar i Medelhavet" och "Med båt på Europas kanaler". Dessutom har han skrivit den populära hamnbeskrivningen Arholma-Landsort med Gotland och även "Mot Söderhavet", om sin seglats på ett segelhippiekollektiv i Söderhavet under 1970-talet.

Den första delen av den nya världsomseglingen "Mot Alaska" kom ut 2012 och täckte bland annat Röda havet, Indien, Borneo, Filippinerna, Kina, Japan, Alaska och Kanada hösten 2011.

Denna andra del fortsätter resan via Kalifornien, Mexiko, Hawaii, genom Stilla havet/Mikronesien till Filippinerna och Indonesien, över södra Indiska Oceanen till Mocambique och Sydafrika, över Sydatlanten till Brasilien, genom Västindien och amerikanska ostkusten till Kanada, Grönland, Island, Färöarna, Skottland och tillbaka till Stockholm hösten 2013.

Höjdpunkterna har varit många; Hawaii, genom Karolineröarnas atoller i Mikronesien, Raja Ampats fantastiska natur och dykning i Indonesien, Réunion i Indiska oceanen, Kapstaden, Fernando de Noronha utanför Brasilien kust, Bequia i Västindien, att segla in i New York, Vikingabyn på norra Newfoundland, Grönlands glaciärer och Islands karga landskap.

Det är en spännande och ovanlig rutt som få svenskar hittills skrivit om. Som övriga seglatser skedde seglingen delvis med deltagande besättningsmedlemmar. Dessa har bestått av personer från olika länder; par och singlar, erfarna som oerfarna seglare, alla med olika bakgrund. Boken innehåller inte bara seglingsbeskrivningar utan även politiska och historiska bakgrundsbilder från de ofta i Sverige relativt okända länder som besökts.

Boken är rikt illustrerad med färgfoton från seglatsen.
 
  © 2017 Jure AB