Vårda din träbåt
– Handbok: renovering och underhåll
   
 
Författare:Behrens Björn Peter
Titel:Vårda din träbåt – Handbok: renovering och underhåll
Upplaga:3 uppl.
Utgivningsår:2017
Omfång:252 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172236509
Serie:Sjöfartens handböcker
Ämnesord:Sjöfart

Pris: 194 SEK exkl. moms
Till för någon generation sedan var det allmänt känt bland båtfolk hur man vårdar sin träbåt. I dag är kunskapen om hur man byter ett bord, dukar om ett däck, eller blandar sina egna linoljefärger och sin egen mönja förbehållen ett fåtal entusiaster.

Vårda din träbåt ger ledning och hjälp vid köp av träbåt till dess att det är dags att ge henne “ett andra liv”. Boken integrerar traditionella och moderna metoder som en normalhändig amatör kan använda. Här behandlas ingående ämnen såsom underhåll, renovering, ytbehandlingsmaterial, tätningsmedel, limning och epoxyrenovering, allt tydligt illustrerat med ett stort antal skisser.

Björn Peter Behrens är föreläsare, författare och frilansjournalist inom ämnesområdena båtar och viner. Han har länge verkat som skadeinspektör och som konsult vid nybyggnation och renovering av båtar. I början av åttiotalet lanserade Björn Peter Behrens det så kallade West-systemet i Sverige. Han har också skrivit handboken Vårda din träbåt och för närvarande arbetar han med en ny bok om grekiskt vin. Den skall ersätta den förra, som kom ut för snart tjugo år sedan.
 
  © 2017 Jure AB