Arbetsrätt i praktiken
   
 
Författare:Viklund Lars , Wästfelt Martin
Titel:Arbetsrätt i praktiken
Upplaga:20 uppl.
Utgivningsår:2018
Omfång:294 sid.
Förlag:Studentlitteratur
ISBN:9789144127965
Ämnesord:Arbetsrätt

SLUT på förlag
Arbetsrätt i praktiken är en handbok för alla som behöver grundläggande kunskaper i arbetsrätt. Efter en inledande grundkurs beskrivs arbetsrättens regelverk utifrån en systematisk indelning: aktörerna på arbetsmarknaden, kollektivavtal, anställningen, anställningsförmåner, diskriminering, ledighet, anställningen samt medbestämmande och arbetsmiljö. Boken återger och hänvisar till ett stort antal rättsfall från Arbetsdomstolen och avslutas med ett fylligt register som är till stor nytta för läsaren.

Boken ingår i Studentlitteraturs serie Arbetsrättsbiblioteket som innehåller böcker inom arbetsrätten med kommentarer till olika 
arbetsrättsliga lagstiftningar. Serien har funnits i över trettio år och revideras löpande. Den består av följande böcker – alla med fördjupande kommentarer och rättsfall:

• Anställningsskyddslagen, Martin Wästfelt m.fl.
• Arbetsmiljölagen, Bo Ericson
• Arbetsrätt i praktiken, Lars Viklund & Martin Wästfelt
• Förtroendemannalagen, Erland Olauson
• Medbestämmandelagen, Dan Holke & Erland Olauson
• Semesterlagen, Bo Ericson & Kurt Eriksson

Arbetsrätt i praktiken är särskilt lämplig som kurslitteratur i praktiskt inriktad utbildning på akademisk nivå. Den är också användbar för advokater och förhandlare på båda sidor på arbetsmarknaden.
 
  © 2017 Jure AB