Praktisk juridisk metod
   
 
Författare:Lehrberg Bert
Titel:Praktisk juridisk metod
Upplaga:12 uppl.
Utgivningsår:2020
Omfång:344 sid.
Förlag:Iusté
ISBN:9789198214697
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Allmän rättslära

Pris: 375 SEK exkl. moms
Detta är en grundläggande lärobok – och handbok – i juridisk problemlösning och presentation. Boken utgår från en sexstegsmetod och utvecklar de kunskaper som problemlösningsmetoden kräver om bland annat identifikation och systematisering av juridiska problem, rättssystemet, juridikens ämnesindelningar, den juridiska tvistelösningsmodellen, juridikens begrepp, rättskällorna och juridikens värderingar. Skriftliga och muntliga presentationer behandlas i ett särskilt kapitel.

Boken är nu uppdaterad och bearbetad. Ett stort antal ändringar och tillägg har också gjorts i klargörande syfte. Nya avsnitt har tillfogats om mänskliga rättigheter och värdegrunder. Flera andra avsnitt har utvidgats.

Boken är skriven som lärobok för såväl introducerande som avancerade kurser i juridik och för att följa studenten genom utbildningen och i yrkeskarriären. Den kan också vara av värde för yrkesverksamma jurister och andra som vill bli skickligare på juridisk problemlösning.

Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet och har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också verksam som skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor.
 
  © 2017 Jure AB