Europaperspektiv 2008 - EU och den globala klimatfrågan av Cramér Per, Gustavsson Sverker, Oxelheim Lars - 9789173590143 - Jure bokhandel

 

 
 
Europaperspektiv 2008 - EU och den globala klimatfrågan
   
 
Författare:Cramér Per , Gustavsson Sverker , Oxelheim Lars
Titel:Europaperspektiv 2008 - EU och den globala klimatfrågan
Utgivningsår:2008
Omfång:279 sid.
Förlag:Santérus
ISBN:9789173590143
Produkttyp:Inbunden
Typ av verk:Samlingsverk
Serie:Europaperspektiv nr. 2008
Ämnesord:EU-rätt , Statsvetenskap och politik

Pris: 248 SEK exkl. moms

 

Som en av världens största ekonomier med nära 500 miljoner invånare är EU en central aktör i arbetet med att möta det klimathot som världen står inför. EU har också vid flera tillfällen uttalat ambitionen att unionen skall inta en ledande roll i arbetet med att motverka de pågående klimat­förändringarna.

Denna ambitiösa målsättning ger upphov till en rad intressanta frågor. På vilka sätt kan EU utöva ledarskap på klimatområdet? Vilka är de ­rättsliga och politiska förutsättningarna för ett sådant ledarskap? Vilka styrmedel bör unionen använda sig av för att utöva ledarskapet mest ­effektivt? Vad innebär det för EU:s framtida ekonomiska utveckling om unionen bestämmer sig att gå före resten av världen med införandet av strängare miljöregler? Hur skapas nödvändig ­legitimitet för om­ställningen av produktions- och konsumtionsmönster? Det är om dessa frågor som denna bok handlar.

I den elfte årgången av Europaperspektiv presenteras nio bidrag av ­forskare inom juridik, statskunskap och ekonomiska ämnen, som utifrån olika angreppssätt diskuterar EU:s arbete med att etablera sig som en ledande kraft i kampen mot klimatförändringarna.
 
  © 2017 Jure AB