Bolagsstämma i praktiken av Unger Sven - 9789185333554 - Jure bokhandel

 

 
 
Bolagsstämma i praktiken
– En teoribok
   
 
Författare:Unger Sven
Titel:Bolagsstämma i praktiken – En teoribok
Utgivningsår:2014
Omfång:281 sid.
Förlag:Oscarsfors
ISBN:9789185333554
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Associationsrätt och värdepappersrätt , Ekonomi

SLUT på förlag

 

"Bolagstämma i praktiken" är en handledning i hur man förbereder och genomför en bolagsstämma.

Boken innehåller en rad praktiska exempel på många vanliga och några ovanliga situationer, och anvisningar om hur man lämpligen hanterar dessa situationer. Boken behandlar bl.a. kallelser, och den går steg för steg igenom varje punkt på en årsstämma, och beskriver hur man fattar beslut på stämman.

Boken innehåller också en utvidgad – vilket ingen tidigare trott vara möjligt – version av författarens klassiska uppsats "Om protokoll".

En särskild avdelning med förvånansvärt korta svar på vanliga frågor ger läsaren ett handtag då det är ont om tid. Det är ju så ibland.

Sven Unger är – som så många andra i sin generation – född år 1947. Han har i decennier varit verksam på Mannheimer Swartling Advokatbyrå och har mångårig erfarenhet av att som stämmoordförande förbereda och genomföra bolagsstämmor; i såväl små bolag som i stora börsbolag. Han har varit ordförande i Sveriges advokatsamfund. Tidigare har han utgivit böckerna "Det uppochnedvända timglaset" och "Inga ord efter mig", samt är medförfattare i boken "Allehanda om skadestånd i avtalsförhållanden".

Thorsten Leijonhielm har utfört teckningarna i boken.
 
  © 2017 Jure AB