Praktisk juridisk metod av Lehrberg Bert - 9789198430929 - Jure bokhandel

 

 
 
Praktisk juridisk metod
   
 
Författare:Lehrberg Bert
Titel:Praktisk juridisk metod
Upplaga:13 uppl.
Utgivningsår:2021
Omfång:349 sid.
Förlag:Iusté
ISBN:9789198430929
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Allmän rättslära

Pris: 375 SEK exkl. moms

 

Detta är en grundläggande lärobok – och handbok – i juridisk problemlösning och presentation. Boken utgår från en sexstegsmetod och utvecklar de kunskaper som problemlösningsmetoden kräver om bland annat identifikation och systematisering av juridiska problem, rättssystemet, juridikens ämnesindelningar, den juridiska tvistelösningsmodellen, juridikens begrepp, rättskällorna och juridikens värderingar. Skriftliga och muntliga presentationer behandlas i ett särskilt kapitel.

Boken är nu uppdaterad och bearbetad. Ett stort antal ändringar och tillägg har också gjorts, många i klargörande syfte. Ett nytt avsnitt har tillfogats om rättsvetenskapens påverkan från andra vetenskaper. Flera andra avsnitt har utvidgats eller justerats.

Boken är skriven som lärobok för såväl introducerande som avancerade kurser i juridik och för att följa studenten genom utbildningen och i yrkeskarriären. Med sin praktiska inriktning och många tips och råd kan den också vara av värde för yrkesverksamma jurister och andra som vill bli skickligare på juridisk problemlösning och presentation.

Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet och har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också verksam som skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor.
 
  © 2017 Jure AB