Vattenskoterboken (E-Bok) av Sandgren Anna - VATTENSKO2023 - Jure bokhandel

 

 
 
Vattenskoterboken (E-Bok)
– Förarbevis för vattenskoter
   
 
Författare:Sandgren Anna
Titel:Vattenskoterboken (E-Bok) – Förarbevis för vattenskoter
Anmärkning:En digital version av Vattenskoterboken. Priset avser inloggningsuppgifter för en person i ett år. Dessa är individuella och får inte delas med andra.
Utgivningsår:2023
Förlag:Jure
ISBN:VATTENSKO2023
Produkttyp:E-bok
Serie:Sjöfartens handböcker
Ämnesord:Sjöfart

Pris: 166 SEK exkl. moms

 

Äntligen finns allt material i Vattenskoterboken tillgängligt digitalt! Detta inkluderar teorin, alla frågor samt övningsexamensprovet. Perfekt för dig som inte vill ha en fysisk bok eller tar en kurs på distans.

Allting finns på Vattenskoterboken.se där du enkelt kan logga in med dina inloggningsuppgifter för att få åtkomst till boken.

Här kan du se ett exempel på hur materialet i boken ser ut.

Vattenskotrar är roliga att köra, effektiva transportmedel, enkla att transportera och sjösätta och ett attraktivt alternativ till båt. Samtidigt lockar vattenskotrar till ett mer lekbetonat och riskbenäget beteende och antalet vattenskoterrelaterade olyckor har ökat de senaste åren. För att öka utbildningsnivån hos framförallt nya förare är det från 1 maj 2022 obligatoriskt med Förarbevis för att få köra vattenskoter.

Vattenskoterboken är skriven för dig som vill ta Förarbevis Vattenskoter. Boken är tänkt att användas i kurser och vid distansundervisning. Den passar också för dig som vill veta mer om hur en vattenskoter fungerar, hur den sköts och vilka regler som gäller för dig som förare. Du får praktiska tips om allt från säkerhetsutrustning till hur du kör effektivt, grundläggande navigering och hur du kör för att inte störa miljö- och djurliv.

Den andra upplagan av Vattenskoterboken är kompletterad med instuderingsfrågor, svar och exempel på examensprov.

Innehåll:
– Behörighet
– Vattenskotern – en presentation
– Så fungerar vattenskotern
– Säkerhet och utrustning
– Personlig utrustning
– Manövrering
– Väjningsregler
– Navigation
– Vågor, väder och vind
– Miljö och hänsyn
– Förvaring och service
– Knopar
– Vattensport
– Köpråd
– Praktiska övningar
– Instuderingsfrågor
– Exempel på examensprov

Anna Sandgren är båtjournalist, internationell båttestare och utbildningsansvarig för Handhavande av Snabba Fartyg, samt vattenskoter. Hon har stor erfarenhet av att utbilda så väl yrkesförare som privatpersoner. Anna är baserad utanför Vaxholm, kör båt eller vattenskoter så gott som dagligen och är övertygad om att ju mer kunskap du har – desto tryggare och roligare båtliv får du.
 
  © 2017 Jure AB