De lege 2000 National security and the European Convention on Human Rights av Cameron Iain - 9176784169 - Jure bokhandel

 

 
 
De lege 2000 National security and the European Convention on Human Rights
   
 
Författare:Cameron Iain
Titel:De lege 2000 National security and the European Convention on Human Rights
Upplaga:2 uppl.
Utgivningsår:2000
Omfång:479 sid.
Förlag:Iustus
ISBN:9176784169
Produkttyp:Inbunden
Typ av verk:Akademisk avhandling
Serie:De Lege nr. 2000
Ämnesord:Internationell rätt

Pris: 244 SEK exkl. moms

 

Bokens huvudsakliga syfte är att undersöka vilket värde konventionen för mänskliga rättigheter har i det känsliga området av nationell säkerhet. Först presenteras en undersökning av begreppet nationell säkerhet i konventionen samt information om vilka problem som kan uppstå för mänskliga rättigheter i de europeiska länderna av de lagar som är ämnade att skydda nationell säkerhet. Sedan följer en detaljerad studie av hemlig avlyssning och övervakning samt dataregister. Rättsfall från såväl domstolen som kommissionen studeras tillsammans med nationella lagar inom området. Slutligen innehåller boken en detaljerad analys av kommissionens och domstolens rättspraxis angående varje rättighet i konventionen såvitt gäller säkerhetsfrågor.

Boken vänder sig till akademiker, praktiserande jurister och lagstiftare inom områdena mänskliga rättigheter och nationella säkerhetsfrågor. Boken är skriven på engelska.
 
  © 2017 Jure AB