Skiljeförfarande i Sverige
� En kommentar till lagen (1999:116) om skiljeförfarande och till reglerna för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut
   
 
Författare:Madsen Finn
Titel:Skiljeförfarande i Sverige � En kommentar till lagen (1999:116) om skiljeförfarande och till reglerna för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut
Anmärkning:Boken finns även i en engelsk version.
Upplaga:2 uppl.
Utgivningsår:2009
Omfång:482 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172233478
Produkttyp:Inbunden
Typ av verk:Lagkommentar
Ämnesord:Processrätt

SLUT på förlag

 

Detta referensverk som nu utkommer i en kraftigt reviderad och utökad andra upplaga är en aktuell lagkommentar till både den svenska lagen om skiljeförfarande från år 1999 och till reglerna för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut i reglernas lydelse från den 1 januari 2007.

Utvecklingen på skiljedomsrättens område går snabbt och sedan den tidigare utgåvan (2005) har tillkommit ett stort antal rättsfall från hovrätt och Högsta domstolen som nu redovisas. Internationella källor är av betydelse vid tillämpningen av lagen om skiljeförfarande och för skiljeförfarandet och det ägnas därför stort utrymme åt utländskt material på området som tillkommit efter den första utgåvan.

Kommentaren är oumbärlig för praktikern som vill känna till de senaste årens betydelsefulla utveckling på skiljedomsområdet.
 
  © 2017 Jure AB