Styckmordet/Epilogen
� Nya fakta, reflektioner, fragment av en utredning
   
 
Författare:Larsson Kim
Titel:Styckmordet/Epilogen � Nya fakta, reflektioner, fragment av en utredning
Utgivningsår:2015
Omfång:124 sid.
Förlag:Books on demand
ISBN:9789174636673
Ämnesord:Straffrätt

Pris: 98 SEK exkl. moms

 

Styckmordet/epilogen ar den slutgiltiga boken om utredningen av "Styckmordet" (da Costa-fallet/1984). Författaren har arbetat med boken i två ar, och han har tagit fram information som har varit helt okänd for allmänheten.

Denna bok beskriver "den glömda utredningen," den utredning som borde ha gjorts 1984. Boken innehåller detaljerad information om Vincent/hastdödaren och flera andra suspekta personer, da Costas brottslighet, fyndplatserna, förhör, spaningsuppslag och en medicinsk diskussion.

Boken innehåller också en vittnesbeskrivning av da Costas sista tid i livet. Nära den andra fyndplatsen (på Eugeniavagen) arbetade den kriminelle sexköparen Vincent, och han flydde från polisen efter da Costas död. Han kände då Costa och var välkänd på Malmskillnadsgatan.

En av Vincents anställda var också kriminellt belastad, och umgicks med Monika, som bodde i en knarkkvart en kilometer från Eugeniavagen. Monika knivskar flera personer på 80-talet, och hon undersöktes av rättspsykiatrin 1982. I boken framgår det också att polisens tidslinje har varit felaktig. Da Costa dog säkerligen inte under pingsthelgen eller i närheten av pingsthelgen, och enligt flera vittnen levde da Costa betydligt längre an vad någon har trott. Den läsare som har vant sig vid den officiella versionen av da Costa-fallet kommer att bli förvånad över denna bok. Det var inte alls som vi lurades att tro av rättsvasendet och massmedia. Detta ar antagligen den sista boken om da Costa-fallet. Detta ar: epilogen.
 
  © 2017 Jure AB