Lex Skandia
� Om den verkliga Skandiaskandalen
   
 
Författare:Nerep Erik
Titel:Lex Skandia � Om den verkliga Skandiaskandalen
Utgivningsår:2015
Omfång:317 sid.
Förlag:Sigma
ISBN:9789198263909
Ämnesord:Associationsrätt och värdepappersrätt

Pris: 205 SEK exkl. moms

 

Det var den 1 december 2003. Försäkringsbranschen var svårt drabbad efter 9/11. Före terrordådet utvecklades Skandia på ett fantastiskt sätt. Efter 9/11 led hela branschen gigantiska förluster. Men nu riktades Sveriges blickar mot Skandia. Kritiken mot miljardbonussystemen i Skandia hade vuxit lavinartat bland Skandias aktieägare, medierna och därmed den svenska allmänheten.
Det var dags för en av de mest uppmärksammade presskonferenserna någonsin i svenskt affärsliv. Tiden för efterräkningen var inne. Systemen skulle stoppas och de skyldiga skulle hängas ut. Allt var förberett för en offentlig avrättning. Det var tid för den s.k. Skandiaskandalen.

I denna bok beskrivs de verkliga skandalerna i den s.k. Skandiaskandalen. Det är en bok om manipulation av medierna, men också om mediernas okritiska hållning och manipulation av läsarna, om lynchjustis, rättsröta, rättsvårdarnas tillkortakommanden, ryggradslöshet och illojalitet. I allmänhetens ögon rör den s.k. Skandiaskandalen fortfarande egentligen endast två personer. De verkliga Skandiaskandalerna handlar om helt andra aktörer.
 
  © 2017 Jure AB