Affärsjurist
� En bok om yrket
   
 
Författare:Ohrling Ulf
Titel:Affärsjurist � En bok om yrket
Utgivningsår:2019
Omfång:104 sid.
Förlag:Jure
ISBN:9789172237759
Ämnesord:Allmänna verk och samlingsverk , Förmögenhetsrätt

Pris: 180 SEK exkl. moms

 

Det här är en bok som i första hand riktar sig till jurister i början av sin karriär, men även till äldre jurister som på ett enkelt och snabbt sätt vill bredda sin erfarenhetsbas. Den behandlar utifrån författarens personliga erfarenheter många aspekter av yrket som i regel inte lärs ut på juristutbildningen. I boken får du insikter om livet på advokatbyrå, konkreta tips kring förhandlingar, hur man skriver avtal och promemorior, tänker strategiskt vid tvister, hanterar klienter och blir delägare.

Vidare får du ta del av en hel del lärdomar inom en rad andra relevanta områden baserade på författarens praktiska erfarenheter som affärsjurist under en period av drygt 30 år.

Ulf Ohrling, som nu har avslutat sin advokatkarriär, har varit mångårig delägare hos Vinge och Mannheimer Swartling. Genom boken önskar han ge tillbaka lite till det yrke som han älskat så mycket. Ulf är sedan 2004 verksam i Kina och är baserad i Hongkong där han sedan 2019 bedriver konsultverksamhet genom Ohrling Advisory Ltd.
 
  © 2017 Jure AB