Internationell ekonomi
   
 
Författare:Hansson Hans
Titel:Internationell ekonomi
Upplaga:2 uppl.
Utgivningsår:2008
Omfång:317 sid.
Förlag:SNS
ISBN:9789185695409
Ämnesord:Ekonomi

Pris: 240 SEK exkl. moms
Internationella ekonomiska frågor betyder alltmer i globaliseringens tidsålder. Frågorna är många. Hur fungerar valutamarknaden? Vad kommer att hända med den ekonomiska politiken i framtiden? Vem tjänar på handel mellan länder?

Historien bakom framväxten av de internationella betalningssystemen löper som en röd tråd genom boken och de viktigaste internationella organisationernas verksamhet beskrivs. Författaren väger fördelar och nackdelar med den europeiska integrationen, analyserar EU:s ekonomi och ger verktyg för att förstå utvecklingen. Boken avslutas med en genomgång av ekonomers kritik av, och reformförslag för, Internationella valutafonden samt delar av det internationella betalningssystemet.

Internationell ekonomi är avsedd för den som vill veta mer om hur internationellt ekonomiskt beroende påverkar oss. Den kan läsas med behållning av studerande vid folkhögskolor, bildningsförbund, högskolor och universitet. Företagsledare, politiker och andra intresserade av eller nyfikna på internationella ekonomiska frågor kan få kunskap för att utvecklas i sin verksamhet.

Hans Hansson är verksam som universitetsadjunkt vid Nationalekonomiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Han har mångårig erfarenhet av utbildning i nationalekonomi samt inom civilekonomprogrammet och lärarutbildningen i samhällskunskap.
 
  © 2017 Jure AB