Nu : strategisk improvisation
– ledarskap för samhällsaktörer
   
 
Författare:Falkheimer Jesper , Gentzel Sandberg Katarina
Titel:Nu : strategisk improvisation – ledarskap för samhällsaktörer
Utgivningsår:2019
Omfång:184 sid.
Förlag:Roos &Tegnér
ISBN:9789188743404
Produkttyp:Inbunden
Ämnesord:Organisation och ledarskap

Pris: 273 SEK exkl. moms
Hur utövas ledarskap i en värld där det enda som tycks vara konstant är X-faktorn, ständig osäkerhet? Vilka principer ska ledare utgå från i en tid där det viktiga inte bara är att leverera finansiella resultat utan även samhällsnytta?

I den här boken presenteras strategisk improvisation som ett nytt sätt att tänka och agera för ledare som en kompass för att kunna agera i takt med sin tid och omgivning. Det görs genom att koppla samman omvärldstrender, ledarskapsforskning och musikalisk improvisation med praktiska erfarenheter från framgångsrika ledare och samhällsaktörer från alla typer av organisationer. Bland de intervjuade märks bland annat Ikeas Sverigechef Håkan Svedman, Stefan Hector, chef för polisens nationella operativa insatsstyrka, och Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.

Målet är att skapa ett nytt mindset för vår tids ledarskap. Ett mindset som utgår från förmågan till strategisk improvisation: att i ledarskap och organisation lyckas med konststycket att balansera ordning och kaos, konstanter med förändring, tillit med mod, och ekonomisk lönsamhet med samhällsansvar.
 
  © 2017 Jure AB