Byggsektorns egenkontroll av Severinson Hans - 9789173336741 - Jure bokhandel

 

 
 
Byggsektorns egenkontroll
– Handbok med mallar och exempel
   
 
Författare:Severinson Hans
Titel:Byggsektorns egenkontroll – Handbok med mallar och exempel
Utgivningsår:2014
Omfång:144 sid.
Förlag:Svensk Byggtjänst
ISBN:9789173336741
Ämnesord:Fastighetsrätt

Pris: 690 SEK exkl. moms

 

Med egenkontroll menas i allmänhet dokumenterad egenkontroll. ”Byggsektorns egenkontroll” förklarar betydelsen av egenkontroll med tydlig koppling till aktuella krav i lagar, regler och branschdokument. Den ger goda råd om egenkontroll till såväl beställare som till konsulter, entreprenörer, bygglovshandläggare, besiktningsmän och kontrollansvariga.

Boken redovisar också förslag på hur krav på egenkontroll kan föreskrivas i handlingar och innehåller ett omfattande avsnitt med färdiga mallar och förklarande exempel på hur dokumentationen kring egenkontroll kan redovisas i praktiken. ”Byggsektorns egenkontroll” är en praktisk vägledning i egenkontroll för byggsektorns alla aktörer.

Föregångare till denna bok är ”Trovärdig egenkontroll. En handbok om egenkontroll i byggsektorn” som utkom 2009 på initiativ av Energi- och Miljötekniska föreningen. ”Byggsektorns egenkontroll” är en uppdatering och vidareutveckling av den. Textdelen är till stor del nyskriven och boken vänder sig nu till en större målgrupp eftersom egenkontroll enligt nya plan- och bygglagen behandlas jämsides med övriga former av egenkontroll.
 
  © 2017 Jure AB