|
Titel: | SOU 2011:24 Sänkt restaurang- och cateringmoms � Delbetänkande från Utredningen om sänkt moms på vissa tjänster (Fi 2010:09) | Utgivningsår: | 2011 | Omfång: | 193 sid. | Förlag: | Fritzes | ISBN: | 9789138235515 | Typ av verk: | Statlig utredning | Kommitte: | Utredningen om sänkt moms på vissa tjänster | Serie: | SOU, Statens offentliga utredningar nr. 2011:24 | Ämnesord: | Skatterätt
|
|
Pris: 235 SEK exkl. moms | Föreslår att momsen på restaurang- och cateringtjänster ska sänkas från dagens 25 till 12 procent, dvs. ner till den nivå som i dag gäller för bland annat livsmedel. Sänkningen omfattar inte spritdrycker, vin och starköl.
Enligt utredningens beräkningar skulle förslaget innebära att sysselsättningen i restaurang- och cateringbranschen på lång sikt ökar med cirka 3 500 heltidsjobb. Detta i en bransch som är arbetsintensiv och där många unga, invandrare och lågutbildade arbetar. | |
|