Internationellt arbete
� Personal utomlands - Utländsk arbetskraft i Sverige - När, var och hur betalas avgifterna?
   
 
Författare:Weimarsdotter Pia
Titel:Internationellt arbete � Personal utomlands - Utländsk arbetskraft i Sverige - När, var och hur betalas avgifterna?
Utgivningsår:2007
Omfång:62 sid.
Förlag:Tholin & Larsson
ISBN:9789189600768
Ämnesord:Arbetsrätt , Skatterätt

Pris: 221 SEK exkl. moms

 

Vid arbete utomlands är det extra viktigt för såväl arbetsgivare som för anställd att - utöver skatteregler - kontrollera hur olika sociala förmåner tjänas in och vem som skall betala för dem.

Reglerna om hanteringen av de sociala avgifterna vid internationellt arbete är komplicerade. De ställer höga krav på arbetsgivaren. Vilket lands socialförsäkring gäller? I vilket land skall avgifterna betalas? Vem skall betala dem? Kan den anställda själv betala avgifterna, och i så fall hur? Behövs särskilda intyg? Vad säger EG-rätten? I många fall måste arbetsgivaren registrera sig i arbetslandet enbart för att kunna betala socialavgifter där. Vilket land regler gäller när arbetsgivaren i Sverige anställer utländska personer för arbete i Sverige?

I denna bok görs en genomgång av olika socialförsäkringsfrågor och hanteringen av arbetsgivaravgifter. Framställningen kompletteras med exempel, praktiska råd och tips, användbara lathundar och exempel på viktiga blanketter.

I denna bok görs en genomgång av olika socialförsäkringsfrågor och hanteringen av arbetsgivaravgifter.
 
  © 2017 Jure AB